Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 07 / 11 / 2010


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης  Μυκόνου για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου   των εκλογών για τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μυκόνου ευχαριστεί  όλους όσους  τίμησαν με την ψήφο τους την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ που στηρίζετε από το ΚΚΕ καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους της.
Θέλει επίσης να ευχαριστήσει ιδιαίτερα  εκείνους  τους οπαδούς  και φίλους που βοήθησαν και αγωνίστηκαν  σε όλη την προεκλογική  περίοδο για την διάδοση  των θέσεων μας  και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη των στόχων μας.
Ανακοινώνει  ότι:   
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια, που πανελλαδικά στήριξε το ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε ανερχόμενη δύναμη με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 75.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%. Το δε ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Μύκονο έφθασε στο 11,05% και 512 ψήφους.

Η σημαντική αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαιτέρες δικές τους απόψεις.

Η αύξηση της δύναμης της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στην σύναψη του βάρβαρου Μνημονίου που θα έχει διάρκεια και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης, όταν αυτή έλθει που έτσι και αλλιώς θα είναι αναιμική και θα την διαδεχθεί νέο κύμα κρίσης. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία, οικονομία.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεών του, ενώ η ΝΔ δεν μπόρεσε να παραπλανήσει πλατιές λαϊκές δυνάμεις ότι αποτελεί δύναμη φιλολαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, παρά τον ελιγμό της να προβάλλει την δήθεν αντιμνημονιακή της στάση. Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη, παρότι χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο δεύτερα ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις, με στόχο να υποκλέψει ψήφους, να καμουφλάρει την πτωτική του πορεία, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τη γνωστή συκοφαντία περί ενιαίου αντιπασόκ μετώπου από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Η αποχή αντανακλά επίσης σε σημαντικό βαθμό καταδίκη και απέχθεια απέναντι στα φοβικά και εκβιαστικά διλήμματα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά ότι ένα μέρος της αποχής, ιδιαίτερα ανάμεσα σε λαϊκές μάζες που δεν έχουν πάρει μέρος   στους αγώνες, σε νέες ηλικίες, είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της συστηματικής προπαγάνδας και συκοφάντησης του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης, της καλλιέργειας με διάφορους τρόπους και μέσα ατομισμού, αναζήτησης ατομικής λύσης στα οξυμμένα προβλήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων ως τώρα, είτε με το μανδύα του αντάρτη και ανεξάρτητου, δεν δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του Καλλικράτη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας θα συνεχίσει με περισσότερη αποφασιστικότητα το αγώνα για τον απεγκλωβισμό ευρύτερων λαϊκών μαζών από τα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και για την επιτυχία των  μεγαλειωδών συλλαλητηρίων κατά της ΤΡΟΙΚΑΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Καμία ψήφος χαμένη!

Καμία ψήφος χαρισμένη!

Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που
έρχονται και που ήδη έχουν κάνει ορατές τις συνέπειές τους στην
καθημερινότητά μας.

Μην τους αφήσουμε να μας «κλέψουν» την ζωή μας. Την δικιά μας και
των παιδιών μας.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι.


Μύκονος  8 Νοέμβρη 2010